PiCommIT / DinaSys

Uw keuze voor Dinamo of DinaSys hangt niet alleen af van uw handigheid met zelfbouwen van elektronica, maar ook van wat uw belangrijkste interesse is. Bent u een alles-zelfbouwer met basiskennis van elektronica, dan zijn onbestukte Dinamo printen voor u geschikt. U koopt daarna in de winkel of op internet de benodigde componenten en bouwt de print. Wilt u niet alles zelf doen, bent u op zoek naar gericht advies of wilt u maatwerk, dan bent u bij Dinasys aan het juiste adres.

DinaSys/Dinamo bouwpakketten
Geen zin in een speurtocht naar de juiste componenten? Maar wel in staat zelf een print te bouwen? In dat geval koopt u een bouwpakket met de print, alle componenten en een bouwbeschrijving.

DinaSys/Dinamo geassembleerde printen
Geen zin, geen tijd, geen geduld, geen kennis om zelf een werkende print te bouwen? U koopt deze kant en klaar, gebouwd én getest.

DinaSys systemen
Het bouwen van elektronica heeft niet uw interesse of u wilt meteen van start met het rijden op uw modelbaan? U koopt een compleet gebouwd én getest DinaSys systeem.

Hulp en advies
Heeft u behoefte aan advies hoe u Dinamo op uw modelbaan zou kunnen toepassen, dan zijn wellicht een of meerdere workshops die Dinasys met regelmaat organiseert interessant. Ook maatwerk-advies behoort tot de mogelijkheden.


MCC-ModelCarParts

MCC-ModelCarParts specialiseert zich in de levering van producten en diensten rondom gedigitaliseerde auto's

Je kunt hier o.a. terecht voor kant-en klare MCC gedigitaliseerde voertuigen. Daarnaast voor:

Elektrische onderdelen

 • MCC componenten
 • accu’s
 • voedingen
 • leds
 • kabels
 • schakelaars, stekkers

Mechanische onderdelen

 • stuurassen, losse assen, velgen
 • aandrijvingen, electro motoren, banden, tandwielen, wormwielen
 • lagers, bouten, schroeven, messing buis

Wegenbouw

 • magneetband
 • reedcontacten
 • pu-plaat, styreen plaat
 • wissels, servo’s styreen plaat

Auto-modellen

 • basis modellen Faller car auto’s
 • MCC auto’s

Miniworld Rotterdam

 

MWR.png

Groot in de kleinste details

Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van 535m² miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen met vele scènes die je fantasie prikkelen. Er is een complete wereld te ontdekken en te beleven!

Unieke en veelzijdige beleving in miniatuur

Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van ons "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Je kijkt je ogen uit!

Speuren en ontdekken

Met onze speurtocht ga je op zoek naar tientallen grappige en leuke scènes in de miniatuurwereld. Soms moet je behoorlijk goed zoeken, want we hebben er een aantal goed verstopt!

MWR_stats.png


Paul Haagsma Koploper

pahasoftlogo.jpg

Koploper is hét freeware programma om een digitale treinbaan mee aan te sturen. Het programma is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gebruikte programma's om modelbanen te besturen.


iTrain

itrain.pngiTrain biedt een eenvoudige oplossing om uw modelbaan met de computer te besturen, vooral als u alleen gedeelten van de baan wilt automatiseren en de rest zelf wilt bedienen. Automatische blokbeveiliging voorkomt bijvoorbeeld botsingen en u bepaalt zelf welke trein handmatig en welke volledig automatisch volgens een geselecteerde route bestuurd wordt.


Rocrail

RocRail.png

Rocrail is innovatieve treinbesturingssoftware gemaakt in een zgn. Open Source project. Het werkt onder LinuxMac OS X en Windows. Rocrail ondersteunt een groot aantal verschillende talen, waaronder  Nederlands, Engels, Duits, Frans en meer.

Rocrail is in staat om een modelspoortrein vanaf één of meerdere computers te besturen. Je kunt treinen zelf rechtstreeks vanaf je PC besturen, en je kunt het ook de computer laten doen. Je kunt zelfs een aantal treinen handmatig en tegelijkertijd tijd een aantal andere treinen automatisch door de computer laten besturen.

Rocrail gebruikt twee programma's , een Server en een Cliënt. Deze programma's werken met elkaar samen via een internet protocol en hoeven zelfs niet op één en dezelfde computer te staan. Je kunt Rocrail bedienen van af de computer waar je baan mee verbonden is, maar je kunt de baan ook bedienen vanaf een huisnetwerkje of zelfs over internet. Rocrail beschikt daarvoor over een Web-interface waarmee je de baan kunt besturen vanuit een web-browser zoals Microsofts Internet Explorer of Firefox.

Het Server programma draait op de computer die verbonden is met de baan via één van de standaard uitgangen op je computer en ondersteunt vele controllers, waaronder Dinamo en Dinamo/MCC

De Rocrail Cliënt zoekt contact met de Server over het netwerk. De Cliënt kan ook gebruikt worden voor het ontwerpen van je baan. Je hebt de Server niet nodig om je ontwerp aan te passen. Je ontwerpen kunnen als het ontwerp klaar is naar de Server geuploaded worden.


HCCM

www.hccm.gifDe Hobby Computer Club (HCC) is een landelijke vereniging van computergebruikers. De HCC bestaat uit afdelingen, waarbij de leden zijn ingedeeld op basis van hun woonplaats, en interessegroepen, waarbij de leden zijn ingedeeld op basis van hun interesses. De Modelbaanautomatisering interessegroep (hccm) is er één van. De hccm bestaat enerzijds uit modeltreinhobbyïsten die hun baan (verder) willen automatiseren en anderzijds uit computergebruikers die belangstelling hebben voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers. De hcc bestaat sinds 1978 en is daarmee één van de oudste interessegroepen binnen de HCC. De hccm telt meer dan 1.000 leden in Nederland en België.


DigitaalService

img0019.jpgWij kunnen advies geven bij het overstappen naar digitaal, zoals bij het kiezen van een digitale centrale. Daarnaast kunnen wij ook adviseren bij het digitaliseren van de bestaande baan en loks. Dekoders inbouwen in loks van vrijwel alle merken is voor ons geen probleem. 
Hoewel wij natuurlijk wel bepaalde voorkeuren hebben zijn wij niet merk gebonden en kunnen wij een neutraal advies geven.