De DS32 kan uitgerust worden met extra transistoren om de uitganggstroom te versterken. Als je de DS32 voorziet van een behuizing past deze behuizing niet meer om de DS32 als daarop de extra transistoren gemonteerd zijn. Daarvoor moet je een kleine aanpassing uitvoeren aan de behuizing. Deze instructie beschrijft stapsgewijs die aanpassing.

Voor de aanpassing heb je (uiteraard) een DS32 behuizing nodig. Daarnaast een zaag(je), bij voorkeur een ijzerzaag, een kniptangetje of een scherp mesje en voor de mooie afwerking een plat vijltje.

Onderstaand zie je een afbeelding van de DS32 behuizing. De kleur is hier lichtblauw, maar normaliter is de kleur donkerblauw. De schuine kant die je op onderstaande foto ziet zit de transistoren in de weg en hiervoor moet een uitsparing gemaakt worden.

ds32m_01.jpg

Als je de kap van de DS32 behuizing verwijdert en omdraait zie je aan de binnenzijde 2 sleufjes zitten. De bedoeling is dat je op de plaats van deze twee sleufjes een zaagsnede maakt. Onderstaande foto laat zien waar je deze sleufjes aantreft:

ds32m_02.jpg

Onderstaande 2 foto's laten zien hoe de zaagsnedes gemaakt moeten worden. PLA materiaal is redelijk hard, maar goed te zagen. Zaag rustig, zodat het plastic niet smelt.

ds32m_03.jpg

ds32m_04.jpg

Onderstaande foto toont de DS32 kap met zaagsnedes:

ds32m_05.jpg

In de kap zit nog een kleine verbinding die je er gemakkelijk uit kunt knippen met een tangetje, of er uit kunt snijden met een mesje:

ds32m_06.jpg

Het kapje zit nu nog aan één zijde vast, maar die kun je er nu gemakkelijk uitbreken:

ds32m_07.jpg

Fatsoeneer de zaasnedes en de rand waar je het stukje kap hebt uitgebroken met een vijltje. De kap is nu gereed voor gebruik en biedt nu voldoende ruimte voor de transistoren:

ds32m_08.jpg