DINAMO schakelaar-multiplexer (SWdec)

Om de gemultiplexte aansluiting van schakelaars goed te laten werken heb je een soort "encoder" of "multiplexer" nodig. Dit lijkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is, want het is niet meer dan een 1N4148 diode in serie met elke schakelaar. Je kunt dit heel goedkoop zelf maken. Het enige dat wat lastig kan zijn is het aansluiten van elke schakelaar op een unieke aderpaar-combinatie.

Degenen die toch een meer gestructureerde oplossing zoeken kunnen gebruik maken van de SWdec. Dit is een printje waarop de diodes voor 8 schakelaar-aansluitingen zijn ondergebracht. De SWdec modules kunnen met een jumper op het gewenste adres worden ingesteld en de schakelaars kunnen worden aangesloten met schroefverbindingen.

De SWdec printjes worden tot een maximum van 8 stuks onderling verbonden met een 16 aderige bandkabel en aangesloten op de TM-H of UCCI. Op UCCI zitten 2 bandkabel-connectoren waar je 2 x 8 SWdec's op kunt aansluiten voor in totaal 128 schakelaars. Op de TM-H zit slechts 1 bandkabel-connector. Ook hierop kun je in totaal 16 SWdecs aansluiten voor 128 schakelaars. Voor de details kun je terecht in de TM-H handleiding of SWdec handleiding.