Persbericht

20 april 2009

Samenwerking HCCm en "DINAMO"

De HCCm heeft recentelijk besloten haar koers aan te passen. Zij wil zich in mindere mate richten op het zelf ontwikkelen van hardware en/of software voor de besturing van de modelbaan en meer gaan optreden als adviseur voor haar leden om de op de markt beschikbare producten optimaal toe te passen Een van de resultaten van dit nieuwe beleid is dat de HCCm een samenwerking aan gaat met Van Perlo Elektronica en Besturingstechniek (VPEB)

VPEB (Leon van Perlo) is de ontwikkelaar van Dinamo. Dinamo is een blokgestuurd systeem voor de besturing van modeltreinen en qua concept vergelijkbaar met het HCCm systeem. Dinamo ondersteunt daarbij niet alleen analoog materieel, maar ook digitaal materieel en wel in een willekeurige verhouding digitaal/analoog. Daarnaast ontwikkelde VPEB de OM32serial voor besturing van (o.a.) seinen en LichtOrgel voor de besturing van licht en scenery. Een recente ontwikkeling is de digitale besturing van modelauto’s met Dinamo/MCC. De producten van VPEB worden toegepast door een fors aantal modelbouwers en op grote schaal door Railz Miniworld. Voor levering, assemblage en gebruikersondersteuning van Dinamo werkt VPEB samen met PiCommIT. PiCommIT levert daarnaast eigen producten, die een aanvulling vormen op Dinamo onder de naam DinaSys.

VPEB en/of PiCommIT zullen aanwezig zijn tijdens de reguliere HCCm bijeenkomsten met voorlichting, ondersteuning en verkoop van producten. Dinamo gebruikers zijn van harte uitgenodigd de HCCm bijeenkomsten te bezoeken, ook als zij (nog) geen HCCm lid zijn. HCCm leden zijn welkom op de bijeenkomsten van de Dinamo gebruikersgroep.

Voor meer informatie:

HCCm:        http://hccm-gg.hobby.nl
VPEB:         http://dinamo.vanperlo.net
PiCommIT:  http://www.dinasys.nl