Accessoires, licht en beweging

slim en economisch aangestuurd

De seinen naast je spoorbaan kun je uiteraard aansturen door ze aan te sluiten op een seindecoder. Er was echter er een uitstekend en voordelig alternatief: de OM32 serial. De OM32 serial is volledig onafhankelijk van je 'digitale systeem'. Voorwaarde is slechts dat je een besturingsprogramma gebruikt dat de OM32 kan aansturen (op dit moment Koploper en Rocrail) en dat je op je PC een com-poort of USB aansluiting beschikbaar hebt.

Sinds enige tijd heeft de succesvolle OM32 een opvolger: De OC32. De OC32 is nog veelzijdiger. De OC32 kan niet alleen alles wat de OM32 serial kan, maar stuurt ook servomotoren. Verder is de OC32 ook aanstuurbaar via DCC, zodat je de OC32 kunt gebruiken in combinatie met elke digitale centrale die DCC kan genereren. De afhankelijkheid van specifieke software is daarmee volledig vervallen.

Het mooie is onder andere dat deze modules voor wat betreft de aansturing van seinen volledig seinstelsel onafhankelijk zijn. Het maakt dus niet uit welk seinstelsel (of welke seinstelsels) je gebruikt: de OM32 en OC32 zijn in staat alle seinbeelden van alle seinstelsels te genereren!

Behalve daglichtseinen kun je met deze modules ook heel goed andere zaken aansturen, zoals spoorwegovergangen, lampjes/LEDjes met diverse lichteffecten, ontkoppelaars, armseinen en zelfs wissels.

Interessant? Lees hier dan verder  » oc32logo.jpg

De oorsponkelijke OM32 Serial wordt niet meer geleverd. Uiteraard is de beschrijving en de documentatie nog wel beschikbaar voor bestaande klanten.