Aan de slag metDINAMO_PnP.png

Plug and Play

Het Dinamo systeem is oorspronkelijk ontwikkeld als zelfbouwsysteem en nog steeds op die wijze verkrijgbaar. Voor degenen die dat niet willen, (denken te) kunnen, of simpelweg de voorkeur geven aan kant-en-klare modules, is er Dinamo P&P. Dinamo P&P bestaat uit een beperkt aantal modules die samen toch de volledige Dinamo functionaliteit bieden. 

Adviesprijzen per september 2021 (incl 21% BTW):

DINAMO-P&P ModulesOmschrijvingPrijs bouwpakketPrijs modulePrijs compleet
RM-C/1+ Centrale Controller - Single Bus     €   84,95
RM-C/2 Centrale Controller - Dual Bus     € 134,95
RM-C/1+ -> RM-C/2 Upgrade naar Dual Bus d.m.v. omruil     €   64,50
TM44 Besturing voor 4 blokken / 16 bezetmelders   € 117,95 € 125,95
OC32/NG Besturing van accessoires €   69,95 €   85,95 €   93,95

Voor de goede orde:

  • Bouwpakket is SMD bestukte print plus alle through-hole onderdelen, niet samengebouwd
  • Module is de geassembleerde en geteste module zonder behuizing
  • Compleet is de geassembleerde en geteste module in behuizing of op montageframe

Verdere benodigdheden

Voor een Dinamo P&P systeem heb je verder nog nodig:

  • Een enkelvoudige gelijkstroom voeding van voldoende capaciteit. Het mooiste is een schakelende voeding die regelbaar is tussen 13V en 18V, dan kun je in principe voor zowel N als H0 goed uit de voeten. Voor schaal Z kun je eventueel een iets lagere spanning kiezen. De firma Meanwell heeft een aantal aantrekkelijk geprijsde modellen in het assortiment. Voor advies kun je prima terecht bij de VPEB partners.
  • Draad, aansluit -en bevestigingsmaterialen. Wat je precies nodig hebt is in sterke mate afhankelijk van je fysieke opzet van je spoorbaan en je persoonlijke voorkeur. Daarom is hiervoor moeilijk een algemeen advies te geven. Mocht je hier meer over willen weten dan kun je hiervoor terecht in de Dinamo Gebruikersgroep of bij onze partners.
  • Besturingssoftware. Dinamo wordt ondersteund door de programma's Koploper, iTrain en Rocrail. Elk met hun specifieke eigenschappen en voordelen. Kies de software die het best bij jou past.