Deze instructiepagina laat je stapsgewijs zien hoe je de DS32 en OC32 met behuizing kunt monteren op een houten ondergrond. We beginnen met een overzicht wat je nodig hebt:

dss32_01.jpg

We gaan er van uit dat je een DS32 en OC32 in behuizing hebt. De DS32 is op bovenstaande plaatje in lichtblauw. Dit is niet de normale kleur, normaal gesproken is de DS32 behuizing gewoon donkerblauw, zoals de OC32 behuizing (rechtsboven). Verder heb je nodig 2 sledes en 6 schroefjes 2,5x12mm, beide meegeleverd met de DS32 behuizing. Voor de montage volstaat een kruiskopschroevendraaier PH1 of (bij voorkeur) PZ1. Als de houtsoort van de ondergrond erg hard is, bv MDF, kan het zijn dat je een boormachine nodig hebt om de schroefgaatjes voor te boren.

De OC32 moet voorzien zijn van "lockposts"  voor de DS32. Dit zijn 2 "dopjes"  die de zeskant moertjes vervangen die standaard op de 37 polige connector van de OC32 zitten. Hoe het vervangen in zijn werk gaat staat beschreven in de DS32 handleiding. Onderstaand plaatje laat de OC32 connector zien met de DS32 lockposts:

dss32_02.jpg

Op de 37 polige connector van de DS32 zit een schuifje dat in twee posities kan staan: Open of dicht. Zet het schuifje in de "open"  positie. Dat is de positie waarin de beide schroefjes aan weerszijden van de connector volledig zichtbaar zijn:

dss32_03.jpg

Klik nu de DS32 en OC32 in elkaar:

dss32_04.jpg

Het best kun je het schuifje nu in de "gesloten" positie zetten. Dan weet je zeker dat de 2 onderdelen tijdens de montage goed in elkaar blijven zitten. Als je er met je vingers niet goed tussen kunt, kun je een schroevendraaier of ander dun voorwerk gebruiken om het schuifje dicht te klikken.

De ondergrond waarop je beide modules monteert dient volledig vlak te zijn.

Bij de DS32 zijn twee sledes geleverd. De twee sledes zijn niet identiek, maar elkaars spiegelbeeld. Dus kijk even goed welke slede je aan welke zijde moet monteren. De sledes worden gemonteerd met de verzonken gaatjes aan de bovenzijde. De uitsparing moet naar de OC32 toewijzen en aan de kant van de OC32 zitten (dus niet aan de kant van de DS32). Ongeveer zoals in onderstaand plaatje:

dss32_05.jpgPositioneer de DS32/OC32 combinatie op de plaats waar je hem wilt hebben. Let daarbij op dat je nog goed bij de terminal strip op de DS32 kunt om de draadjes aan te sluiten en dat er aan de OC32 zijde voldoende ruimte is om de stekkers in te kunnen steken.

Leg één slede strak tegen de zijkant van de DS32. Het nokje aan onderzijde moet tussen de DS32 en OC32 schuiven. De 2 schroefgaatjes in de slede aan de kant van de DS32 vallen daarbij over de uitsparingen in de montageflens van de DS32. Zet de slede met 2 schroefjes vast zoals in onderstaande foto. Laat het derde schroefje er nog even uit.:

dss32_06.jpg

Monteer de slede aan de andere kant op dezelfde wijze. Je hebt dan als het goed is onderstaande situatie:

dss32_07.jpg

Draai nu de 2 resterende schroefjes in de overgebleven gaten van de sledes. Druk de slede daarbij zachtjes tegen de zijkant van de OC32. Monteer de slede niet te strak tegen de zijkant, want dan schuift het straks niet meer. Er mag gerust een halve millimeter ruimte tussen de zijkant van de slede en de OC32 zitten. Als het goed is heb je dan onderstaande situatie:

dss32_08.jpg

De montage is nu klaar!

Je kunt de OC32 gemakkelijk uit de DS32 halen door het schuifje open te zetten. Waarschijnlijk kun je er met je vingers niet tussen en moet je even een schroevendraaier o.i.d. gebruiken:

dss32_09.jpg

Je kunt de OC32 nu recht naar achteren uit de DS32 trekken tot de aanslag:

dss32_10.jpg

Vervolgens gaat de OC32 recht omhoog tussen de sledes door:

dss32_11.jpg

Terugplaatsen gaat in omgekeerde volgorde: Leg de OC32 in de sparing tussen de sledes, druk hem in de DS32 en klik het schuifje dicht.