Let op: De OM32 wordt niet meer geproduceerd en is niet meer nieuw leverbaar. De OM32 is vervangen door de OC32
Met de OM32 kunnen digitale uitgangen worden aangestuurd. Een digitale uitgang is een uitgang die in principe "aan" of "uit" is. De OM32 beschikt over 32 uitgangen per module die onafhankelijk van elkaar zijn aan te sturen.
Hoewel een uitgang, zoals hierboven beschreven, op enig moment slechts 1 van 2 toestanden (aan of uit) kan aannemen is er met de OM32 toch heel wat meer mogelijk. Door de uitgang te moduleren kunnen we deze ogenschijnlijk een groot aantal analoge waarden tussen de uitersten geven. Op deze wijze is het mogelijk een lamp of LED op een uitgang zwakker te laten branden, een motor langzamer te laten draaien en kunnen we de LEDs van daglichtseinen, verkeerslichten e.d. laten aan -en nagloeien om zodoende de in elk geval tot op heden in de werkelijkheid vaak toegepaste "trage" gloeilampen na te bootsen. De OM32 beschikt over een microcontroller die de timing van al deze aanvullende functies voor je regelt.
Als je de OM32-serial gebruikt in een Dinamo systeem, dan wordt deze aangesloten op de RM-U (of RM-H) via een seriële verbinding. Dit is dezelfde seriële bus als waar de TM-H en PM32 units mee bestuurd worden. Als je de OM32 toepast in een Dinamo/MCC systeem op basis van UCCI, dan sluit je de OM32 aan op UCCI. Gebruik je de OM32 als uitbreiding op een ander digitaal systeem, dan sluit je de OM32 rechtstreeks aan op de seriele poort van je PC, of, als je zo'n poort niet hebt, op een USB-serieel converter. In alle gevallen kun je 16 OM32 modules aansluiten voor een maximum van 512 uitgangen.
De uitgangen op de OM32 kunnen per groep van 8 worden uitgevoerd als 500mA of 5V uitgang.
De microcontroller op de OM32-serial ondersteunt een aantal interessante aanvullende functies, zoals:
Voorbeelden van toepassingsmogelijkheden van de OM32-serial vind je onder andere » hier »